Light Forest Hair Studio | Yusaf Hair Studio Vancouver BC | Arno Matis Architecture
Light Forest Hair Studio
Arno Matis Architecture - Light Forest Hair Studio

This studio’s bamboo chandelier rises up from the floor,
forming an organic light-art garden.

LOCATION: YUSAF HAIR STUDIO, VANCOUVER, BC TYPE: COMMERCIAL INTERIOR SIZE: 1,200 SF SERVICES: INTERIOR/LIGHTING DESIGN STATUS: COMPLETE

The Light Forest Hair Studio (aka Yusaf Hair Studio) is among Vancouver’s premiere salons, serving a growing list of international clientele. The organizational concept for the new Vancouver studio is an open plan; minimizing back of house areas to maximize the customer experience in a compact studio environment.

BAMBOO LIGHT GARDEN: AMA introduced a totemic lighting element into the space to simultaneously animate and energize the

cubic volume. The ‘bamboo chandelier’ in polished metal rises up from the floor rather than dropping down from the ceiling. LED strip lighting is introduced as banding along the randomly spaced bamboo light tubes; the collection of which form an organic light-art garden.

RESPONSIVE MIRROR LIGHTING: Mirrors feature bamboo-like cuts; angled to soften the reflective wall. Angled LED mirror lights can be adjusted remotely from warm to cool lighting depending on time of year and

exterior lighting conditions to ensure accuracy when stylists are colouring hair. Flooring is a polished white concrete micro-topping. Walls are finished in mirror and silver-backed acrylic. A tilted floor-to-ceiling light wall includes shelving for showcasing product. The composition is intended as a reflective, dreamlike escape.

MEDIA

INTERIORS MAGAZINE >

VIDEO

LIGHTING SHORT FILM >

Light Forest Hair Studio
Light Forest Hair Studio
Light Forest Hair Studio
Light Forest Hair Studio