EN中文

< All Projects

Steel House

Vancouver

This private cliff-hugging residence draws its inspiration from its immediate industrial context. The project sits immediately above a working rail yard and offers spectacular views to the north shore mountains and waterfront views along coal harbor to downtown Vancouver. The building form is expressive of its cliff-edge perch. Clad in Core-ten steel and hardwood, the house leans toward the cliff edge and appears to leap off the edge. The project takes advantage of every opportunity to create outdoor living spaces with direct access to the roof, and a terracing deck on the cliff edge. Extensive glazing is used throughout to capture views and create a sense of lightness, The composite structure of steel and wood is fully expressed in the building interior.

TYPE Private Residence

SIZE 8,000 sq ft (744 sq m)

STATUS Concept Design

DATE August 2011

PROJECT TEAM
Arno Matis, Jihee Choi, Paul Kibayashi

COLLABORATORS
Fast + Epp Structural Engineering, Geopacific Engineering